Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεολαίας δημιουργήθηκε ως εκφραστής του πνεύματος της ευρωπαϊκής φιλίας και άμιλλας. Η αρχική ιδέα ήταν νέοι αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ευρώπη να συναντηθούν για μία εβδομάδα και να έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε πολλά διαφορετικά αγωνίσματα  στις κατηγορίες U15 και U17. Το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεολαίας διοργανώθηκε στην Ελβετία το 2010, καταξιώθηκε όμως στο Graz της Αυστρίας όπου φιλοξενήθηκε από το 2011 έως και το 2017.

Από το 2018 έως το 2021 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεολαίας διοργανώθηκε στην Pila της Ιταλίας, το 2022 τους αγώνες διοργάνωσε η Capriasca στην Ελβετία, ενώ πέρυσι οι αγώνες διοργανώθηκαν στο  Il Ciocco της Ιταλίας με των αριθμό των συμμετοχών να ξεπερνά τους 800 αθλητές.

Το 2024 και 2025 την διοργάνωση θα φιλοξενήσει η πόλη της Huskvarna στην Σουηδία, η οποία έχει φιλοξενήσει Σουηδικά, σκανδιναβικά και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδηλασίας βουνού όλα αυτά τα χρόνια. Το 2016 η συγκεκριμένη τοποθεσία φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΜΤΒ στις κατηγορίες Elite, U23 και Junior.

‘Εχοντας εμπειρία 30 ετών σε διεθνείς διοργανώσεις και αποστολές, αυτό το καλοκαίρι σχεδιάζουμε την πρώτη οργανωμένη αποστολή στην διοργάνωση με Έλληνες και Κύπριους αθλητές και αθλήτριες. Ξεκινάμε δίνοντας το πρώτο μας ραντεβού το Σάββατο 3 Αυγούστου* στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης, στο οποίο υπάρχουν πολλές απ’ ευθείας πτήσεις από Ελλάδα και Κύπρο, με μεγαλύτερα αεροσκάφη που μπορούν να μεταφέρουν και ποδήλατα.

*(Για όσους το επιθυμούν, υπάρχει δυνατότητα η παραλαβή του αθλητή/τριας να γίνει μια ημέρα νωρίτερα, δλδ την Παρασκευή 2 Αυγούστου. Η επιβάρυνση είναι 90€ και καταβάλετε μαζί με την προκαταβολή).

Το Huskvarna Hotell & Vandrarhem θα μας φιλοξενήσει από τις 3 έως τις 11 Αυγούστου.

Από την πρωτεύουσα της Σουηδίας ταξιδεύουμε οδικώς στη Huskvarna, με το ξενοδοχείο μας να βρίσκεται μόλις 3 χιλιόμετρα από την εκκίνηση του αγώνα. Θα έχουμε μπροστά μας δυο ολόκληρες ημέρες για να κάνουμε αναγνώριση των διαδρομών των αγώνων που ξεκινούν στις 6 Αυγούστου και οι οποίοι θα διαρκέσουν πέντε ημέρες.

Η αποστολή μας θα έχει όσα επιβάλλεται να έχει μια ποδηλατική αποστολή, δηλαδή Τεχνικό, Μηχανικό, Μασέρ και Φροντιστή, ώστε όλοι οι αθλητές να έχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα πριν και μετά από κάθε αγώνα. Ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής την Κυριακή 11 Αυγούστου, μετά από το πάρτι της διοργάνωσης το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:

Δευτέρα 5 Αυγούστου: Επιβεβαίωση συμμετοχών, παραλαβή αριθμών

Τρίτη 6 Αυγούστου: Ατομική χρονομέτρηση (TT)

Τετάρτη 7 Αυγούστου: Σκυταλοδρομία (XTR)

Πέμπτη 8 Αυγούστου: Short Track (XCC)

Παρασκευή 9 Αυγούστου: Cross Country Olympic (XCO) 2010 & 2011

Σάββατο 10 Αυγούστου: Cross Country Olympic (XCO) 2008 & 2009

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Το κόστος συμμετοχής στην αποστολή ανέρχεται στα 1690€ συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ, ποσό το οποίο υπάρχει δυνατότητα να δοθεί σε τρεις δόσεις.

1η δόση – προκαταβολή 190€ μαζί με την δήλωση συμμετοχής (Η προκαταβολή επιστρέφεται μόνο σε περίπτωση ακύρωσης από τον διοργανωτή της αποστολής, δεν επιστρέφεται σε περίπτωση μη συμμετοχής του αθλητού/τριας, υπάρχει όμως δυνατότητα να μεταφερθεί σε άλλον αθλητή ή αθλήτρια).

2η δόση έως και τις 30 Ιουνίου 500€ (Επιστρέφεται σε περίπτωση υπαναχώρησης του συμμετέχοντα)

3η δόση – εξόφληση 1000€ έως και τις 3 Αυγούστου

Ο Μέγιστος αριθμός αθλητών που δύναται να καλύψει η αποστολή είναι 21 αθλητές, 14 αθλητές και 7 αθλήτριες και φυσικά θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΤΥΧΟΝ ΣΥΝΟΔΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ tmittas@yahoo.com ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΊ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης στο κατάλυμα όπου θα φιλοξενηθούμε από τις 3 έως και τις 11 Αυγούστου αντίστοιχα.
 • Φιλοξενία στο Huskvarna Hotell & Vandrarhem (3 χλμ από την εκκίνηση του αγώνα) σε τρίκλινα καταλύματα, από το απόγευμα της 3ης Αυγούστου έως και το πρωί της 11ης Αυγούστου.
 • Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό γεύμα και δυο ενδιάμεσα σνακ
 • Καθημερινή μεταφορά προς και από τον χώρο των αγώνων
 • Χώρο ανάπαυσης – προετοιμασίας πλησίον του αγωνιστικού χώρου
 • Αναγνώριση διαδρομών με την βοήθεια τεχνικού συμβούλου
 • Καθημερινό 15άλεπτο μασάζ
 • Μηχανικό ποδηλάτων για την καθημερινή συντήρηση ή αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων
 • Βραδινή περίοδο αποκατάστασης

ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Δήλωση συμμετοχής στους αγώνες (δηλώσεις γίνονται δεκτές από τις 6 Μαΐου έως τις 26 Ιουλίου στην διεύθυνση https://join.endu.net/entry/86787 )
 • Ανταλλακτικά για τυχόν επισκευές

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

 • Διεθνές Αθλητικό Δελτίο 2024
 • Ταυτότητα ή διαβατήριο
 • Ασφαλιστική υγειονομική κάλυψη σε ισχύ για κράτη της Ε.Ε.
 • Υπεύθυνη Δήλωση – Συναίνεση Γονέα για ταξίδι ανήλικου στο εξωτερικό
 • Ποδήλατο σε άριστη λειτουργική κατάσταση

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή ενός αθλητή ή μιας αθλήτριας στην αποστολή θα πρέπει να συμπληρώσετε την παρακάτω δήλωση συμμετοχής και στην συνέχεια να καταβληθεί η προκαταβολή στον τραπεζικό λογαριασμό που θα σας αποσταλεί.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει έως την ημερομηνία των αγώνων, θα υπάρξουν διαδικτυακές συναντήσεις για γονείς αλλά και για αθλητές, καθώς επίσης και αντίστοιχες ομάδες στο facebook, ώστε να γνωρίζουν αθλητές και γονείς κάθε πληροφορία που αφορά την αποστολή και την διοργάνωση.

Για τυχόν διευκρινήσεις, επικοινωνήστε στο tmittas@yahoo.com