ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

1. Οργάνωση

     Η MITTASMTB σε συνεργασία με την ΑΕΚ, τον ΠΑΣ ΑΤΛΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, τον Α.Σ. Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, τον ΠΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΚΩ, τον Π.Ο. ΑΠΕΙΡΟΣ και τον Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ,  διοργανώνουν Κύπελλο Ορεινής Ποδηλασίας έξι διήμερων αγώνων με την επωνυμία ¨SUPER CUP¨.

2. Πρόγραμμα αγώνων

2.1      17-18 Φεβρουαρίου – ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, ΑΘΗΝΑ              

            Διοργάνωση:             ΑΕΚ  

2.2      9-10 Μαρτίου    –        ΡΕΘΥΜΝΟ

            Διοργάνωση:             ΠΑΣ ΑΤΛΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ          

2.3      30-31 Μαρτίου  –       ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ     

            Διοργάνωση:              Α.Σ. Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ       

2.4      11-12 Μαΐου     –         ΚΩΣ

            Διοργάνωση:              ΠΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΚΩ    

2.5      25-26 Μαΐου   –           ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

            Διοργάνωση:              ΠΟ ΑΠΕΙΡΟΣ

2.6     30-31 Ιουνίου –           ΕΛΑΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

            Διοργάνωση:               ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ      

3. Αγωνιστικό πρόγραμμα

Το ενδεικτικό πρόγραμμα κάθε αγωνιστικού κάθε διημέρου του κυπέλλου έχει ως εξής:

3.1 ΣΑΒΒΑΤΟ

12:00 – 14:00  Εγγραφή Αθλητών  

14:15               ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

15:00               ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ

15:30               ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (Ατομική Χρονομέτρηση)

17:00               ΑΓΩΝΑΣ ΧC ELIMINATOR

18:15                ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

3.2 ΚΥΡΙΑΚΗ  

08:00 – 9:00  Εγγραφή Αθλητών    

08:00 – 9:15  Προπόνηση στην Διαδρομή του Αγώνα XCC

09:15             ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

09:30             Προκριματικός αγώνας κατηγορίας ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ*

10:00             Προκριματικός αγώνας κατηγορίας ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ*

10:30             Προκριματικός αγώνας κατηγορίας ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ*

11:00             Προκριματικός αγώνας κατηγορίας ΠΑΙΔΩΝ*

11:30             ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ SUPER MINI

11:50             ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

12:20             ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ

12:50             ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

13:20             ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ

14:00             ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

14:30             ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

15:00             ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

15:30             ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ

16:00             ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

*Προκριματικοί αγώνες γίνονται μόνο στην περίπτωση που ο αριθμός των αθλητών μιας κατηγορίας υπερβαίνει τον αριθμό των 40 αθλητών.

4. Συμμετοχή

4.1 Δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση έχουν αθλητές και αθλήτριες με ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΗ της ΕΟΠ για το 2024 και ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ για το αντίστοιχο έτος.

4.2 Η δήλωση συμμετοχής καθώς και το παράβολο συμμετοχής μόνο για τις κατηγορίες ΜΙΝΙ αποστέλλεται και εισπράττεται από το σωματείο που είναι υπεύθυνο για την διοργάνωση κάθε αγώνα του κυπέλλου.

5. Βαθμολογία Κυπέλλου

   Οι αθλητές των κατηγοριών Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων, ανάλογα με την θέση που τερματίζουν στα αγωνίσματα του Eliminator (XCE) και του Short Track (XCC), λαμβάνουν την παρακάτω βαθμολογία.

Τερματισμός 2 βαθμοί , συμμετοχή 1 βαθμός

Στο αγώνισμα της Δεξιοτεχνίας οι αθλητές των κατηγοριών Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων, ανάλογα με την θέση που τερματίζουν λαμβάνουν την παρακάτω βαθμολογία.

 Συμμετοχή 2 βαθμοί.

Στις μικρότερες κατηγορίες δεν υπάρχει βαθμολογία.

7. Κανονισμοί κυπέλλου

 • Νικητής του κυπέλλου αναδεικνύεται ο/η αθλητής/τρια που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στα καλύτερα για αυτόν/ην τρία από τα πέντε ζεύγη αγώνων (τέσσερα Σαββατοκύριακα αγώνων), συν την βαθμολογία που θα λάβει το Σαββατοκύριακο του τελικού.
 • Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων αθλητών/τριών, προηγείται αυτός/ή που κατείχε την καλύτερη θέση στον τελευταίο αγώνα.  
 • Η σειρά εκκίνησης κάθε αθλητού/τριας είναι σύμφωνη με την γενική κατάταξη του κυπέλλου (στον πρώτο αγώνα του κυπέλλου η σειρά εκκίνησης κάθε κατηγορίας είναι σύμφωνη με την βαθμολογία της προηγούμενης χρονιάς).
 • Μετά από κάθε αγώνα, οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας, είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται στις απονομές με την αγωνιστική τους περιβολή. Σε αντίθετη περίπτωση τιμωρούνται με αφαίρεση 20 βαθμών.
 • Μετά από κάθε αγώνα, ο πρώτος/η της γενικής κατάταξης κάθε κατηγορίας (εφόσον έχει αγωνισθεί στον συγκεκριμένο αγώνα), είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται στις απονομές με την αγωνιστική του περιβολή. Σε αντίθετη περίπτωση τιμωρείται με αφαίρεση 20 βαθμών.
 • Ο αθλητής/τρια που προηγείται στην γενική βαθμολογία της κατηγορίας του, είναι υποχρεωμένος/η να φορά την φανέλα του πρώτου της γενικής κατάταξης κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σε αντίθετη περίπτωση τιμωρείται με αφαίρεση 50 βαθμών.
 • Οι αθλητές/τριες είναι υποχρεωμένοι να φέρουν τον αριθμό ποδηλάτου στην διάρκεια των αγώνων αλλά και των προπονήσεων στην διαδρομή του αγώνα.
 • Ο αριθμός κάθε αθλητή/τριας, μετά από τον πρώτο αγώνα, είναι σύμφωνος με την θέση του/της στην γενική κατάταξη του κυπέλλου.
 • Σε κάθε αγώνα θα υπάρχει βράβευση του καλύτερου σωματείου, σύμφωνα με το άθροισμα των τεσσάρων πρώτων αθλητών/τριών του ανά κατηγορία. (Παίδα-Κορασίδας-Παμπαίδα-Παγκορασίδας)
 • Νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου αναδεικνύεται η ομάδα με το καλύτερο άθροισμα βαθμών των τεσσάρων πρώτων αθλητών/τριών της ανά κατηγορία της τελικής γενικής κατάταξης.
 • Κάθε σωματείο ή γονέας-κηδεμόνας αθλητού/τριας που συμμετέχει σε αγώνα του κυπέλλου:
   •  Αποδέχεται τους κανονισμούς της προκήρυξης
   •  Αναγνωρίζει ότι οι διοργανωτές, όπως και κάθε πρόσωπο που εργάζεται και εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στη διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα, δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη απέναντί του για τυχόν τραυματισμό του, καταστροφή ή απώλεια προσωπικού εξοπλισμού ή αντικειμένων, πριν κατά την διάρκεια ή και μετά τον αγώνα.
   •  Δεν απαιτεί καμία αποζημίωση για φωτογραφίες, βίντεο, στιγμιότυπα, αποτελέσματα με προσωπικά του στοιχεία που τυχόν θα χρησιμοποιηθούν από τον διοργανωτή ή τους χορηγούς για ενημερωτικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς.
 • Για ότι δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ ή από τους κανονισμούς του κυπέλλου, αποφασίζει τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή του αγώνα.

8. Δηλώσεις Συμμετοχής στις κατηγορίες SUPER CUP (Παμπαίδων, Πανγκορασίδων, Παίδων και Κορασίδων) *

   8.1  Τα σωματεία υποχρεούνται να υποβάλουν τις δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών που θα λάβουν μέρος σε έναν από τους αγώνες του κυπέλλου για τις κατηγορίες Παμπαίδων, Παγκορασίδων, Παίδων και Κορασίδων και το αποδεικτικό κατάθεσης στο mail: tmittas@yahoo.com το αργότερο έως και τρεις ημέρες πριν τον αγώνα**.  (Έγκυρη θεωρείται μια συμμετοχή μόνο εάν έχει κατατεθεί το παράβολο συμμετοχής).

  8.2  Παράβολο συμμετοχής: Το παράβολο συμμετοχής για τα αγωνίσματα Eliminator (XCE) και του Short Track (XCC) ανέρχεται στα 15€ σύνολο, ενώ για την συμμετοχή και στα δύο αγωνίσματα είναι 25€ (στην τιμή περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ). Η συμμετοχή στο αγώνισμα της δεξιοτεχνίας είναι ΔΩΡΕΑΝ.

  Υπάρχει δυνατότητα προπληρωμής όλων των αγώνων του κυπέλλου (έξι Σαββατοκύριακα – 18 αγώνες) με συνολικό κόστος 85€ (έκπτωση 45%).

**Αθλητές και αθλήτριες που έχουν προπληρώσει όλους τους αγώνες του κυπέλλου δεν έχουν υποχρέωση δήλωσης συμμετοχής σε κάθε αγώνα ξεχωριστά και βρίσκονται στις λίστες εκκίνησης όλων των αγώνων του κυπέλλου.

   8.3  Το παράβολο συμμετοχής για τους αγώνες του κυπέλλου καταβάλλεται στους λογαριασμούς

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR68 0171 4220 0064 2214 7567 565

ΕΘΝΙΚΗ: GR97 0110 2100 0000 2105 8366 119

Δικαιούχος Μήττας Θωμάς

* Η δήλωση συμμετοχής καθώς και το παράβολο συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες ΜΙΝΙ αποστέλλεται και εισπράττεται από το σωματείο που είναι υπεύθυνο για την διοργάνωση κάθε αγώνα του κυπέλλου.

9. Έπαθλα SUPER CUP  

 • Στον αθλητή και την αθλήτρια που προηγούνται σε κάθε κατηγορία του κυπέλλου απονέμεται η φανέλα του πρωτοπόρου.   
 • Οι τρείς πρώτοι αθλητές και αθλήτριες λαμβάνουν ειδικά σχεδιασμένο μετάλλιο της διοργάνωσης για κάθε αγώνισμα ξεχωριστά.    
 • Οι νικητές και οι νικήτριες κάθε κατηγορίας στην τελική κατάταξη λαμβάνουν δώρα αξίας 300€.